Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om kakor och hur vi använder dem under sidan Legal & privacy.
Colligent

Fastighet & hyra

Webinar om hyresinkasso

Den 6 februari är det dags för ett nytt webinar där vi berättar om våra processer inom hyresinkasso.

Läs mer

Pressrelease

Ny PD-affär till Colligent

Collector, som bedriver inkassoverksamhet genom bifirman Colligent Inkasso, har förvärvat tre portföljer med förfallna konsumentfordringar från en stor internationell bank.

Läs mer

Fastighet & hyra

Webinarpremiär!

19 Juni: Idag var det webinarpremiär där Colligents chefsjurist Jessica Orrmyr tillsammans med biträdande chefsjurist Fredrik Ahlqvist pratade om olovlig andrahandsupplåtelse, där intresset var stort!

Läs mer

Pressrelease

Colligent förvärvar stor portfölj av konsumentkrediter

Avtalet omfattar en kreditportfölj med ett totalt fordringsbelopp om cirka 500 MSEK. Säljaren är en av de större aktörerna på den nordiska konsumentkreditmarknaden.

Läs mer

Fastighet och hyra

Träffa oss på Stora Bostadsdagen

Till följd av bostadsbristen har den olagliga andrahandsuthyrningen ökat stort de senaste åren. På Stora Bostadsdagen berättar Colligents chefsjurist Jessica Orrmyr om hur man effektivt kan rensa bland hyresgäster som misstänks hyra ut olagligt.

Läs mer

Colligent

Intervju med Lisa på Colligent Kundservice

Du vet väl att du alltid kan ringa oss om du har en fråga kring inkassoprocessen eller har svårt att betala. Läs mer om hur vi jobbar och lär känna vår team leader Lisa Tuvert.

Läs mer

Fastighet och hyra

Bättre verktyg kan ge en mer rättvis bostadsmarknad

Den 2 februari 2017 beslutade regeringen att utse en särskild utredare för att överväga och föreslå åtgärder som motverkar olaglig handel med hyresrätter, och som ska bidra till att fler hyreslägenheter erbjuds de bostadssökande på godtagbara villkor.

Läs mer

Olovlig andrahandsuthyrning

Vem bor här?

Som fastighetsägare är du säkert bekant med begreppet otillåten andrahandsupplåtelse. Vad gäller egentligen när någon hyr ut en bostad utan din vetskap och vilka problem kan det innebära? Här reder vi ut svaren.

Läs mer

Fastighet & hyra

En snabb kravprocess kan hjälpa den boende

Att skicka en fordran på inkasso upplevs ofta som något negativt och dramatiskt. Men faktum är att ett snabbt agerande både kan bidra till att skapa ordning i en privatpersons ekonomi och se till att du får snabbare betalt för din fordran.

Läs mer

Colligent

Lär känna Colligents vd Susanne Bruce

Läs intervjun med vår vd Susanne Bruce, där hon berättar hur hon ser på Colligent och sin roll. Dessutom delar hon med sig av ett lite oväntat karriärtips.

Läs mer

Fastighet & hyra

Ju snabbare kravet skickas ut, desto snabbare kommer betalningen in

Att hyresgäster hamnar i ekonomiska trångmål eller går i konkurs händer alla fastighetsägare. Colligents Anna Lundgren tipsar här om hur du kan minimera riskerna för kreditförluster. - Snabbhet, kompetens och god kännedom om hyresgästen är viktiga aspekter, säger hon.

Läs mer