Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om kakor och hur vi använder dem under sidan Om cookies.
Colligent
17 juni 2019 | Colligent

Anders Dahlin, ny operativ chef på Colligent

Vi har glädjen att välkomna Anders Dahlin till Colligent. Som Colligents nya operativa chef blir han ytterst ansvarig för den dagliga verksamheten, såväl strategiskt som operativt. Anders kommer senast från en tjänst som Credit Manager på Schenker och beskriver sig som orädd, tydlig och resultatfokuserad.

– Jag har följt Colligents utveckling på nära håll. Det är ett spännande bolag som hela tiden växer och utvecklas, hela Collectorkoncernen drivs av entreprenörskap. Det känns spännande att gå från en global jätte till ett ungt och modernt bolag, säger Anders.

Rollen som COO innebär att Anders blir ytterst ansvarig för den dagliga verksamheten och vd Jessica Orrmyrs högra hand. Eftersom Anders har lång erfarenhet vet han vad som krävs för att göra ett bra jobb.

– Jag ser fram emot en bred roll där jag är med och fattar viktiga strategiska beslut och ser slutresultat. Men även där jag stöttar, avlastar och agerar bollplank. Colligents korta beslutsvägar och snabba puckar driver mig och blir en kontrast från mitt förra arbete.   

Anders är orädd men medger att han är ödmjuk inför sin nya roll. Till att börja med blir det fokus på att lära känna bolaget, alla nya kollegor och sätta sig in i affären. Men på sikt finns det förstås större planer.

– Tillväxten är alltid i fokus. Målet är att få en kostnadseffektiv och smart process för hur Colligent ska växa på den nordiska marknaden. I år ska vi fokusera på utvecklingen i Finland och Norge, där vi breddar erbjudandet till våra kunder. Jag vill att alla på bolaget ska känna att vi är på väg mot samma håll och att jag är en tydlig, rak och stöttande ledare på den resan.